Comertul online merge din ce in ce mai bine pe zi ce trece, motiv pentru care numarul celor care aleg sa isi deschida un magazin virtual este in continua crestere. Avand in vedere ca unii dintre cei care deschid o astfel de afacere nu au cunostinte despre domeniul online si despre ceea ce presupune crearea si intretinerea unui magazin online, sansele de a reusi in acest domeniu de activitate sunt destul de mici. Din acest motiv, in continuarea acestui articol voi prezenta principalele tipuri de platforme comerciale la care pot apela din momentul in care vor sa isi creeze un magazin virtual.

Platforma open source reprezinta cel mai bun tip de platforma pentru comertul electronic la care poate apela un proaspat posesor de magazin online, dupa ce a trecut cu brio peste etapa creare magazine virtual . Dupa cum spune si denumirea, acest tip de platforma este gratuita, motiv pentru care multi dintre cei care sunt la inceput de drum in domeniul comertului electronic apeleaza la acest tip de platforma ecommerce. Nu faptul ca este o platforma gratuita reprezinta principalul motiv pentru care acest tip de platforma este foarte cautat ci faptul ca ofera foarte multe functii utile pentru gestionarea magazinului reprezinta criteriul principal ce sta la baza alegerii acestui tip de platforma.

Din momentul in care rentabilitatea magazinului tau creste ori pur si simplu doresti sa devii mult mai agresiv pe piata pe care activezi trebuie sa schimbi platforma de comert electronic pe care activeaza magazinul tau virtual. In acest sens ai doua variante:

  • Fie apelezi la o platforma inchiriata;

  • Fie achizitionezi o platforma;

In cazul in care apelezi la inchirierea unei platforme, gradul de securitate al magazinului online va creste, acesta fiind unul dintre cele mai importante avantaje oferit de catre acest tip de platforma. De asemenea, gestionarea mai eficienta a magazinului reprezinta un alt avantaj oferit de catre acest tip de platforma.

Achizitionarea unei platforme de comert electronic reprezinta semnul ca magazinul pe care il detii a ajuns la un nivel de profitabilitate foarte bun. Printre avantajele oferite de catre achizitionarea unei astfel de platforme mentionez functiile care iti permit gestionarea profesionista a magazinului pe care il detii.

Avand in vedere informatiile prezentate in cadrul acestui articol, recomand celor care sunt la inceput de drum in acest domeniu de activitate foarte multa prudenta si atentie mare la detalii pentru ca de cele mai multe ori detaliile fac diferenta.

 

Vizualizări: 38

Răspunde la Aceasta

Despre

© 2018   Created by Giulia.   Oferit de

Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor